Yoghurtsoppa

Yoghurtsoppa
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Yoghurtsoppa

11 ingredienser

Pröva att laga den här soppan någon dag när du vill ha något lätt och lättlagat. Receptet har antagligen sitt ursprung i Kaukasus och har kommit till Indien via Turkiet och Persien. Man kan laga nästan hela rätten i förväg. Servera med bröd.

Ingredienser

portioner
  • 8 dl yoghurt
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 tomat
  • 1 grön spansk peppar
  • 4 msk matolja
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 msk hel spiskummin
  • 1 msk gurkmeja
  • 2-3 msk färsk koriander, hackad
  • 1 dl vispgrädde
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint. Skålla, skala och kärna ur tomaten och hacka köttet fint. Kärna ur och finhacka den spanska pepparn.
  2. Värm oljan i en kastrull på medelvärme tills det sisslar när man släpper ner ett kryddfrö. Lägg i spiskummin och fräs ca 10 sekunder. Tillsätt lök, tomat, ingefära, pepparfrukt och gurkmeja. Rör om och låt allt puttra ca 15 minuter. Hit kan du förbereda rätten.
  3. Precis före serveringen blandar du i yoghurt, grädde och koriander. Värm försiktigt, soppan får inte koka, då blir yoghurten grynig. Smaka av med salt.