Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till havresmulet i en bunke. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, rör eventuellt om några gånger under tiden. Tag ut och låt svalna.
Yoghurtpannacotta
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg det i en kastrull tillsammans med stången. Koka upp grädde, strösocker och vaniljstången och dra av från värmen. Ta upp vaniljstången och lägg i gelatinbladet, blanda runt. Sist rör du ner yoghurten och fördelar pannacottan jämnt i önskade glas eller formar. Ställ in i kylen minst 2-3 timmar.
Lingonkompott
Lägg strösocker, citronsaft och lingon i en kastrull. Koka upp i några minuter och ställ åt sidan.
Servering
Toppa pannacotta med lingonkompott och havrecrunch. Servera direkt och njut!