Yoghurtpannacotta med lingonkompott

koket.se
Yoghurtpannacotta med lingonkompott
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Yoghurtpannacotta med lingonkompott

14 ingredienser

40 m + 2 h

En len och krämig pannacotta toppad med havrecrunch och lingonkompott.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Havrecrunch

  • 1,5 dl havregryn
  • 25 g strösocker [2 msk]
  • 25 g smör
  • 1 g salt [1 nypa]
  • 5 g vaniljsocker [0,5 msk]
  • 3 g malen kanel [0,5 msk]

Yoghurtpannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 300 g vispgrädde [3 dl]
  • 85 g strösocker [1 dl]
  • 200 g turkisk yoghurt [2 dl]

Lingonkompott

  • 85 g strösocker [1 dl]
  • 1 citron, saften
  • 1,5 dl lingon

Gör så här

Havrecrunch

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till havresmulet i en bunke. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, rör eventuellt om några gånger under tiden. Tag ut och låt svalna.

Yoghurtpannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg det i en kastrull tillsammans med stången. Koka upp grädde, strösocker och vaniljstången och dra av från värmen. Ta upp vaniljstången och lägg i gelatinbladet, blanda runt. Sist rör du ner yoghurten och fördelar pannacottan jämnt i önskade glas eller formar. Ställ in i kylen minst 2-3 timmar.

Lingonkompott

  1. Lägg strösocker, citronsaft och lingon i en kastrull. Koka upp i några minuter och ställ åt sidan.

Servering

  1. Toppa pannacotta med lingonkompott och havrecrunch. Servera direkt och njut!