Yoghurtpannacotta med lingonkompott

40 m + 2 h
6
Yoghurtpannacotta med lingonkompott
Foto: TV4
40 m + 2 h
6

Du behöver

Havrecrunch

  • 1,5 dl havregryn
  • 25 g strösocker (2 msk)
  • 25 g smör
  • 1 g salt (1 nypa)
  • 5 g vaniljsocker (0,5 msk)
  • 3 g kanel (0,5 msk)

Yoghurtpannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 300 g vispgrädde (3 dl)
  • 85 g strösocker (1 dl)
  • 200 g turkisk yoghurt (2 dl)

Lingonkompott

  • 85 g strösocker (1 dl)
  • 1 citron, saften
  • 1,5 dl lingon

Gör så här

  1. Havrecrunch
    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till havresmulet i en bunke. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, rör eventuellt om några gånger under tiden. Tag ut och låt svalna.
  2. Yoghurtpannacotta
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg det i en kastrull tillsammans med stången. Koka upp grädde, strösocker och vaniljstången och dra av från värmen. Ta upp vaniljstången och lägg i gelatinbladet, blanda runt. Sist rör du ner yoghurten och fördelar pannacottan jämnt i önskade glas eller formar. Ställ in i kylen minst 2-3 timmar.
  3. Lingonkompott
    Lägg strösocker, citronsaft och lingon i en kastrull. Koka upp i några minuter och ställ åt sidan.
  4. Servering
    Toppa pannacotta med lingonkompott och havrecrunch. Servera direkt och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept