Yoghurtmarinerat lamm

Yoghurtmarinerat lamm
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Yoghurtmarinerat lamm

8 ingredienser

Att marinera i yoghurt lammkött är vanligt t ex i Grekland och Turkiet. Kryddningen kan varieras. Här serveras lammet med pasta. Ris går också bra.

Ingredienser

portioner
  • 0,75 kg grytbitar av lamm
  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen muskot
  • 1 krm hel nejlika, malda
  • 4 port pasta
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och kryddor, vänd ned köttet och låt dra några timmar.
  2. Låt det rinna av och bryn med matfett i en panna, sänk värmen och stek klart. Räkna med 30 minuter, späd eventuellt med vatten om det blir torrt. Servera med nykokt pasta och strö persilja över.