Yoghurtmarinerat lamm på pasta

Yoghurtmarinerat lamm på pasta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Yoghurtmarinerat lamm på pasta

6 ingredienser

Så här marinerar man lammkött i Turkiet och i många andra länder också. Kokt ris passar också till.

Ingredienser

portioner
  • 600 g lammkött benfri, i grytbitar
  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm malen muskot
  • 0,5 krm hel nejlika, malda

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och kryddor och vänd ned kött. Låt stå och dra några timmar.
  2. 2.
  3. Lägg över köttet i en sil och låt vätskan rinna av. Bryn köttet i matfett i en panna. Efterstek på låg värme tills det är klart.
  4. Lägg upp köttet med pasta. Strö över persilja och servera med tzatziki blandat med strimlad gurka.