Yoghurtmarinerade lammskivor

Yoghurtmarinerade lammskivor
Foto: TV4

Skivad lammstek, rygg eller bog steker snabbt. Yoghurtmarinaden är välkryddad och ger utmärkt smak

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-6 ryggskivor av lamm
  • Marinad:
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm muskot
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 krm malda nejlikor

Gurksallad:

  • 1 slanggurka
  • 1 dl naturell yoghurt
  • salt och svartpeppar

Till servering:

  • syltlök

Gör så här

  1. Lägg köttet i en kraftig plastpåse, blanda marinaden och häll den över. Marinera köttet över natten i kylen.
  2. Ta upp köttet och torka skivorna.
  3. Skiva gurkan tunt. Blanda yoghurt med salt och peppar och slå över som dressing.
  4. Grilla lammskivorna över fin glöd ca 4-5 min på var sida eller tills de verkar klara. Servera med syltlöken och salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept