Yoghurtmarinerad kyckling

Yoghurtmarinerad kyckling
Foto: TV4

Ska man grilla kyckling mår den bra av att marineras först, så blir den saftigare. Denna yoghurtmarinad kan man även använda till magert kött.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • Marinad:
  • 3 dl naturell yoghurt
  • salt
  • 3 klyftor vitlök, pressad
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 tsk paprikapulver

Tillbehör:

  • tomat- och löksallad

Gör så här

  1. Blanda marinaden och lägg i kycklingdelarna. Låt dra i kylen några timmar. Vänd runt ett par gånger.
  2. Grilla delarna klara eller stek dem i 225° ugn i ca 45 minuter.
  3. Servera med sallad av skivade tomater och lök med vinägrett.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept