Yoghurtbakelser

Yoghurtbakelser
Foto: TV4
8

Du behöver

  • 8 skivor sockerkaka eller annan kaka
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g frysta jordgubbar
  • socker, efter smak
  • 7 blad gelatin
  • Garnering:
  • skivad kiwi
  • lämpliga bär
  • 8 st 1d l engångsglas

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i blöt i lite kallt vatten ca 10 min. Krama ur dem och smält dem på lägsta värmen i lite vatten i en tjockbottnad kastrull.
  2. Mixa eller passera bären till en sås och blanda dem med yoghurt i en skål. Smaka av med socker. Tillsätt gelatinet lite i sänder under kraftig vispning. Vispa upp grädden och rör ned.
  3. Slå upp smeten i små vattensköljda engångsglas och ställ dem i kylen tills fromagen stelnat, ev. över natten.
  4. Ta ut bottnar av kakan med ett mått, vänd upp bägarna på bottnarna strax innan serveringen. Garnera bakelserna med frukt och bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept