Yoghurt och kryddmarinerad kyckling med syrlig sås

Yoghurt och kryddmarinerad kyckling med syrlig sås
Foto: TV4

Här är det bra att planera matlagningen. Kycklingen ska marinera i fem timmar, så räkna in det i tillagningstiden. Vi serverar en syrlig sås och ris till.

12 juni 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 2 kycklingar
  • Marinad:
  • 6 vitlöksklyftor
  • 3 msk färsk riven ingefära
  • 1 omogen färsk papaya
  • 1 röd spansk peppar
  • 1,5 tsk salt
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 tsk pressad limesaft
  • 2 msk majsolja
  • 1,5 krm riven muskotnöt

Sås:

  • 2 krm grovstött kardemumma
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 4 msk majsolja
  • 4 msk pressad limesaft

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet i lika stora bitar. Skala ingefäran och papayan och riv dem. Kärna ur chilifrukten och hacka den fint. Blanda samman ingefära, papaya, chili, salt, yoghurt, tomatpuré, limesaft, olja och muskot till marinaden. Pressa ner vitlöken, lägg i kycklingbitarna och låt marinera 5 timmar.
  2. Blanda samman kardemumma, svartpeppar, olja och limesaft till såsen.
  3. Trä upp kycklingbitarna på grillspetten och pensla med marinaden. Grilla spetten 5-8 minuter, pensla med marinaden flera gånger. Häll såsen över spetten när de är nygrillade och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept