Yoghurt- och kryddmarinerad kyckling

Yoghurt- och kryddmarinerad kyckling
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Yoghurt- och kryddmarinerad kyckling

16 ingredienser

Här är det bra att planera matlagningen. Köttet ska marinera i fem timmar, så räkna in det i tillagningstiden. Vi serverar en syrlig sås och ris till spetten.

Ingredienser

portioner
  • 900 g kyckling, urbenad

Marinad:

  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 0,5 färsk papaya, omogen
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 tsk salt
  • 1-1,5 dl matyoghurt
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk limefrukt, saft, pressad
  • 1 msk majsolja
  • 1 krm muskot, riven
  • grillspett av trä

Sås:

  • 1 krm kardemumma, grovstött
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 msk majsolja
  • 2 msk limejuice, pressad

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet i lika stora bitar. Skala ingefäran och papayan och riv dem. Kärna ur chilifrukten och hacka den fint. Blanda samman ingefära, papaya, chili, salt, yoghurt, tomatpuré, limesaft, olja och muskot till marinaden. Pressa ner vitlöken, lägg i kycklingbitarna och låt marinera 5 timmar.
  2. Blanda samman kardemumma, svartpeppar, olja och limesaft till såsen.
  3. Trä upp kycklingbitarna på grillspetten och pensla med marinaden. Grilla spetten 5-8 minuter, pensla med marinaden flera gånger. Häll såsen över spetten när de är nygrillade och servera genast.