Yoghurt- och kryddmarinerad kyckling

Yoghurt- och kryddmarinerad kyckling
Foto: TV4

Här är det bra att planera matlagningen. Köttet ska marinera i fem timmar, så räkna in det i tillagningstiden. Vi serverar en syrlig sås och ris till spetten.

28 maj 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 900 g urbenad kyckling
  • Marinad:
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 0,5 omogen färsk papaya
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 tsk salt
  • 1-1,5 dl matyoghurt
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk pressad limesaft
  • 1 msk majsolja
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 6 grillspett av trä

Sås:

  • 1 krm grovstött kardemumma
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk majsolja
  • 2 msk pressad limesaft

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet i lika stora bitar. Skala ingefäran och papayan och riv dem. Kärna ur chilifrukten och hacka den fint. Blanda samman ingefära, papaya, chili, salt, yoghurt, tomatpuré, limesaft, olja och muskot till marinaden. Pressa ner vitlöken, lägg i kycklingbitarna och låt marinera 5 timmar.
  2. Blanda samman kardemumma, svartpeppar, olja och limesaft till såsen.
  3. Trä upp kycklingbitarna på grillspetten och pensla med marinaden. Grilla spetten 5-8 minuter, pensla med marinaden flera gånger. Häll såsen över spetten när de är nygrillade och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept