Yoghurt med potatis

Yoghurt med potatis
Foto: TV4

Det här är gatumat från Indien. Yoghurt med potatis är en av de vanligaste rätterna i gatustånden för att den är billig, mättande och god. Dessutom är den lätt att laga. Servera som tillbehör till kött- eller linscurry eller med ris som ett helt mål.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 5 dl naturell yoghurt
  • 300 g kokt skalad potatis
  • 1 liten gul lök
  • 0,5 tsk hela spiskumminfrön
  • 0,5 tsk salt eller efter smak
  • 1 krm malen svartpeppar
  • färsk koriander
  • 1 grön spansk peppar

Gör så här

  1. Låt en stekpanna av gjutjärn bli riktigt het. Lägg i spiskumminfröna och rosta dem under omrörning 15–20 sekunder, häll dem sedan ur pannan och krossa i mortel. Genom att rosta dem får man fram en speciell smak.
  2. Skär potatisen i skivor eller tärningar. Skala och finhacka löken. Vispa yoghurten slät. Blanda i potatis, lök och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Låt blandningen stå i kylskåpet tills den är riktigt kall.
  3. Hacka koriandern. Hacka chilin fint, ta först bort kärnorna om du vill ha mildare smak på rätten. Strö över koriander och chili.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept