Rulle med gräslök 葱油花卷

Dim sum, här i form av en rulle med gräslök.

Mängden salt och gräslök varieras efter smak.

Smörja lite olja på ångkokarens lager.

12 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 600 g vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 2,75 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 knippe gräslök
  • 6 g salt, ca

Gör så här

  1. Häll 500 g vetemjöl i en bunke,
  2. Värm vatten till 37 grader (fingervarm) i en skål och smula sönder jästen i den.
  3. Häll degvätskan på vetemjölet medan du blandar väl.
  4. Arbeta ihop till en smidig deg.
  5. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i ca 40 minuter.
  6. Blanda 60 gram vetemjöl med ½ dl olja och salt.
  7. Skölj gräslöken och hacka den fin.
  8. Knåda degen på mjölat bakbord och dela degen i 2 delar.
  9. Kavla ut varje del till en avlång kaka och bred på blandningen av vetemjöl och olja.
  10. Strö över gräslök och rulla ihop kakan.
  11. Skär varje rulle i 8 bitar.
  12. Tryck ner varje bit med en pinne och vik upp de olika lager separat.
  13. Lägg bitarna på ångkokarens lager och vänta ca 10 minuter.
  14. Ångkoka ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept