Vårrulle 春卷

Dim sum i vårrulleform. Innuti hittar vi godsaker som fläskfärs, shitake och morot. Vill du ha en vegetarisk rätt byter du ut färsen mot ägg.

Skålla mungbönsgroddarna snabbt.

Fläskfilé kan ersättas med kycklingfilé eller ägg, för att få en vegetarisk vårrulle.

12 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 200 g fläskfilé
  • 4 st shitake
  • 200 g gräslök
  • 200 g mungbönsgroddar
  • 200 g morötter
  • 2 msk olja
  • 20 st Vårrulledeg
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk kycklingbuljong
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk peppar
  • 3 g salt

Gör så här

  1. Blötlägg shitake i vatten.
  2. Blanda 1 matsked majsstärkelse med 2 matskedar vatten.
  3. Strimla fläskfilé, morot och shitake.
  4. Dela gräslöken i korta delar.
  5. Skålla fläskfilé, shitake, mungbönsgroddar och morot respektive i en kastrull.
  6. Värm lite olja (2 msk) och stek de skållade ingredienserna tillsammans med gräslöken.
  7. Tillsätt salt, kycklingbuljong och majsstärkelsen.
  8. Blanda väl och tillsätt sesamolja och peppar.
  9. Blanda vetemjöl med vatten i en liten skål.
  10. Rulla in fyllningen i en vårrulledeg, vik ihop med vetemjölblandningen.
  11. Fritera vårrullarna i 160 grader, tills de får guldgul färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept