Shaomai med räkor 虾仁烧卖

Dim sum, små knyten med räkor. Lite pyssligt men desto godare när det är klart.

Blötlägg shitake ca en timme i förväg om du använder torkad shitake,

Tina shaomai deg dagen innan.

Om man vill kan man tillsätt lite socker.

Smörj lite olja på ångkokarens lager så de inte fastnar.

12 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 400 g fläskfärs
  • 200 g räkor
  • 3 st shitake
  • 1 pkt shaomaideg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 msk sesamolja
  • 7 g salt
  • 0,5 tsk peppar

Gör så här

  1. Blötlägg shitake i vatten, hacka.
  2. Blanda fläskfärs och salt väl.
  3. Tillsätt räkorna och fortsätt blanda.
  4. Tillsätt shitake, majsstärkelse, sesamolja och peppar, blanda väl.
  5. Lägg ca 25 g av blandningen på en bit shaomai deg, vik ihop degen med tummen och pekfingret.
  6. Ångkoka i ca 8 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept