Wonton/Huntun 馄饨

Wonton/Huntun 馄饨
Foto: Xia Meijer

Övning ger färdighet. Det är lite pyssligt att få ihop dessa wontons men efter några stycken går det som på räls.

Glöm inte att tina wontondeg och räkor i god tid.

Koka dina wonton precis innan de ska serveras.

12 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 300 g räkor
  • 300 g fläskfärs
  • 150 g selleri eller gräslök
  • 1,5 g salt
  • vinäger
  • sesamolja
  • sojasås
  • Wonton degblad
  • vatten
  • koriander

Gör så här

  1. Hacka räkor och gräslök/selleri fint.
  2. Marinera fläskfärs och hackade räkor med 35 ml sojasås och 1,5 matsked sesamolja i ca 15 minuter.
  3. Tillsätt salt och finhackad gräslök/selleri.
  4. Se på bilderna hur man sveper in Wonton. Lägg ca 1 tesked fyllning i ett hörn, rulla tills det är en liten spets kvar
  5. Blöt degen i båda ändor med blöt fingertopp, den ena på övre sida och den andra på nedre sida.
  6. Vik ihop de två ändorna och vik in de i hålet. Hit kan du förbereda.
  7. Koka vatten i vattenkokare, häll vattnet i en stor kastrull och fortsätt att koka.
  8. Tillsätt Wonton i sjudande vatten, koka Wonton tills de börjar flyta och sedan ett par minuter till.
  9. Lägg Wonton i soppskålar tillsammans med det sjudande vattnet.
  10. Servera med vinäger (2 delar), sojasås (1 del), några droppar sesamolja och lite koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept