Strimlad skinka med jordgubbbs och matvetesallad

4

Du behöver

  • 500 g färsk skinka, strimlad
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 3 dl matvete
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 l färska jordgubbar, stora, skivade
  • saft och skal av 1 lime
  • 200 g sockerärtor
  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe vårlök, strimlad
  • 80 g blandad sallat
  • Dressing:
  • 2 delar rapsolja
  • 1 del hallonvinäger
  • 1 del vatten
  • salt och vitpeppar
  • mosade jordgubbar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressing.
  2. Koka matvete i buljong ca 15 min. Låt svalna. Häll på dressingen.
  3. Låt jordgubbarna dra med limesaft och skal en stund.
  4. Förväll ärtorna i kokande vatten någon min. Spola i kallt vatten.
  5. Stek köttet i smör, salta och peppra och låt svalna något.
  6. Blanda alla ingredienser strax före servering
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept