Färskpotatissallad med jordgubbar och helstekt kotlettrad

8

Du behöver

  • 1 kg benfri kotlettrad
  • salt och vitpeppar
  • 1 kg färskpotatis, kokt
  • 200 g romansallat
  • 100 g babyspenat
  • 1 l jordgubbar, små hela
  • 20 körsbärstomater
  • gourmetsalt och grovmalen svartpeppar
  • Dressing:
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,75 dl citronolivolja
  • 0,5 dl vatten
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Krydda köttet runt om och stek med digitaltermometer till 65-70° innertemperatur. Låt svalna. Skär i tunna skivor.
  2. Bottna ett stort fat eller tallrikar med sallat och spenat. Rulla köttet till strutar och lägg en tomat i varje. Lägg på potatis och jordgubbar. Strö över salt och peppar.
  3. Häll på dressing strax före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept