I samarbete med Scan

Wrap med Järpish

Scan wrap med järpish
Foto: Scan

Du behöver

  • 1 pkt Järpish Rotfrukt från Scan
  • 4-8 tortilla/ pitabröd
  • 50 g ruccolasallad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 100 g fetaost, smulad
  • 8 soltorkade kalamataoliver, skivade

Röbetshummus

  • 100 g kikärtor, kokta och avrunna
  • 300 g rödbetor, kokta & skalade
  • 100 g färskost
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 1-2 msk olivolja
  • 0,5 citron, pressad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Wrap
    Värm järpisharna i ugn på 150 grader i ca 10-15 minuter. Stek tortilla/ pitabröden snabbt i en torr stekpanna, lägg ut och bred på hummus. Lägg på ruccola, rödlök, de varma järpisharna och toppa med fetaost och oliver. Servera som en wrap, eller öppen wrap på en liten bricka med gaffel och servett.
  2. Röbetshummus
    Lägg kikärtorna i en matberedare tillsammans med rödbetor, färskost, vitlök, spiskummin, sesamfrön samt olivoljan och juicen från halva citronen. Mixa och smaka av. Tillsätt eventuellt ytterligare lite citronsaft.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept