I samarbete med Kung Markatta

Wrap med belugagroddar och bönröra

Kung Markatta Wrap bönröra belugagroddar
Foto: Ann-Louise Hulter
15 m
4

Du behöver

  • Groddade Belugalinser
  • 1 dl Kung Markattas Hasselnötter
  • 1 burk Kung Markattas Borlottibönor (alt. vita bönor)
  • 0,75 dl Kung Markattas Olivolja med Citronzest
  • 2 gula lökar, tunt skivade
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 2-3 msk färskpressad citronjuice
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk Kung Markattas Äppelcidervinäger
  • 0,5 dl vatten
  • nymalen svartpeppar
  • 3 medelstora rödbetor, skalade och rivna
  • salladsblad
  • 4 fullkornstortillas

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180°.
  2. Rosta hasselnötterna på en bakplåt i ca 11 minuter. Hacka nötterna grovt.
  3. Värm oljan på medelvärme i en stekpanna. Stek löken försiktigt i 8 minuter. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 2 minuter eller tills allt har blivit karamelliserat.
  4. Skölj av bönorna i ett durkslag.
  5. I en blender mixa ihop lök, vitlök, bönor, citronjuice, vinäger, vatten, salt och peppar tills du får en slät röra. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
  6. Montera wrapsen genom att breda ut ett generöst lager med bönröra. Täck med salladsblad. I mitten av wrapsen fördela belugagroddar, rödbetor och hasselnötter. Vik in den nedre kanten och rulla ihop wrapsen. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta