Wokgrönsaker

Wokgrönsaker
Foto: TV4

Det här är den bästa vegetariska middagen som finns. Ta bara alla grönsaker som säsongen bjuder och woka dem tillsammans.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 medelstor gul lök
  • 1 gul paprika
  • 250 g broccoli
  • 0,25 röd- eller vitkålshuvud
  • 2,5 dl böngroddar
  • 6 minimajskolvar
  • 0,5 burk bambuskott
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och ansa grönsakerna. Skär bort fula delar, ta bort alla stjälkar och kärnor. Skär lök, paprika och vitkål i strimlor. Sortera grönsakerna i olika skålar beroende på deras tillagning. Längst tillagning: lök, paprika och broccoli, morot. Kortare tillagning: kål, böngroddar, minimajs och bambuskott.
  2. Skala och riv ingefäran. Hetta upp olja i en stor wok eller stekpanna på hög värme. Lägg i ingefäran när oljan är het och stek i 10 sekunder eller tills det fräser. Tillsätt lök, paprika och broccoli. Stek i ca 2 minuter. De kommer inte att se färdiga ut.
  3. Tillsätt kål, böngroddar, minimajs och bambuskott. Stek i 2 minuter. Tillsätt soja, sesamolja, salt och peppar. Stek i någon minut och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept