Från TV4

Wokade jätteräkor med vattenkastanjer och sockerärter

Wokade jätteräkor med vattenkastanjer och sockerärter
Foto: TV4
Från TV4

Prova att laga din egen kinamat!

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g jätteräkor
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 250 g sockerärter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 tsk sechuanpeppar

Gör så här

  1. Skala räkorna, men låt den yttersta stjärtbiten vara kvar. Låt vattenkastanjerna rinna av och skiva dem sedan i tunna skivor. Ansa sockerärterna. Skala vitlöksklyftorna och finhacka dem. Skala och riv ingefäran fint.
  2. Fräs ingefära och vitlök lätt i oljan. Lägg i räkorna och stek dem halvfärdiga i 2–3 minuter. Ta upp dem.
  3. Lägg i vattenkastanjer och sockerärter och fräs under omrörning någon minut. Tillsätt sojan och lägg tillbaka räkorna. Rör om och låt allt bli genomvarmt. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept