Wokade grönsaker med woksås

Wokade grönsaker med woksås
Foto: TV4

Bäst wokar du i en traditionell wok, men en stor stekpanna går också bra. Servera som ensamrätt eller som tillbehör. Risvinägern i såsen kan bytas ut mot torr sherry.

24 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 100 g broccoli
  • 100 g blomkål
  • 150 g minimajs
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 röd lök
  • 10 champinjoner
  • olja att woka i
  • Woksås:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk rostade sesamfrön
  • 1 kvist färsk basilika
  • 2 msk honung
  • 1 krm majsstärkelse
  • 0,5 dl risvinäger
  • 0,5 dl kinesisk soja

Gör så här

  1. Woksås: Hacka basilikan fint. Blanda samman honung, majsstärkelse, risvinäger och soja. Rör ner pressad vitlök och riv ner ingefäran. Krydda med sambal, basilika och sesamfrön.
  2. Ansa grönsakerna och svampen och skär dem i jämnstora bitar. Hetta upp oljan i woken och woka varje sort av grönsakerna för sig. Börja med dem som har längst tillagningstid.
  3. Lägg alla grönsakerna i woken och häll över woksåsen. Låt allt bli hett och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept