Wokade grönsaker med tortillabröd

Wokade grönsaker med tortillabröd
Foto: TV4

Den här grönsakswoken serveras på varma tortillabröd. Du värmer dem enkelt i ugnen eller i mikro.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 gul lök
  • 200 g färska sockerärter
  • 2 morötter
  • 200 g bambuskott
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 160 g färska champinjoner
  • 16 minimajs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 msk sweet chili-sås
  • 4 tortillabröd
  • 2 tsk sesamfrö

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Rosta sesamfröna i ugnen. Skala och skiva den gula löken. Skölj sockerärterna. Skär paprikorna i tunna strimlor. Borsta av och skär itu champinjonerna. Strimla bambuskotten.
  2. Hetta upp matolja och sesamolja. Tillsätt vitlök, ingefära och lök. Fräs under omrörning på medelstark värme ca 1 minut. Tillsätt sockerärter, paprika och champinjoner. Fräs under omrörning ytterligare ca 2 minuter. Tillsätt bambuskotten.
  3. Rör ihop soja, honung och sweet chilisås. Värm tortillabröden och lägg på grönsaksblandningen. Strö över de rostade sesamfröna och dressingen. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept