Wokad fruktsallad med vaniljglass och mascarponegrädde

20 m
4 - 6

Varm fruktsallad som serveras med ljuvlig mascarponegrädde och några kulor vaniljglass. Underbart gott och fräscht!

7 januari 2017
20 m
4 - 6

Du behöver

  • 1 äpple
  • 2 apelsiner
  • 2 kiwi
  • 16-20 vindruvor, röda
  • 2 nektariner
  • 3 bananer
  • 3 passionsfrukter
  • 1 mango, färsk
  • 2 dl Jo Nektar koncentrat
  • 4-6 vaniljglasskulor

Mascarponegrädde

  • 2 dl vispad grädde
  • 0,5 dl mascarpone
  • 0,5-1 tsk vaniljsocker

Dekoration

  • 4-6 citronmelissblad

Gör så här

  1. Skala och hacka ner frukterna i lika stora delar, ca 2x2 cm.
  2. Woka frukterna i en wokpanna tillsammans med juicekoncentratet. Woka tills frukterna precis bara har blivit varma. Blanda vispad grädde med mascarpone och vaniljsocker.
  3. Lägg upp den ljumna fruktsalladen i cocktailglas el i vinglas. Lägg på en stor kula vaniljglass och toppa med mascarponegrädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Catarinas vinnarbok

Varje Dag Är En Fest – Vinnare Av Sveriges Mästerkock 2016 Läs mer

Fler goda recept