Nötflingor: Grovhacka hasselnötterna. Rosta dem i torr stekpanna. Lägg i havregryn och vetegroddar efter någon minut. Rosta allt till gyllenbrun färg.
Skala och hacka ingefäran. Skär ananasen i bitar och spara juicen. Skölj äpple och päron. Låt skalen vara kvar och skär dem i bitar. Skär aprikosen (eller sharonfrukten) i bitar och skiva kumquaten. Halvera vindruvorna och peta ut kärnorna.
Hetta upp oljan i en wokpanna. Lägg i ingefärshacket och hälften av farinsockret. Blanda ner äpple och päron. Woka under omrörning knappt 1 minut. Lägg ner aprikoser och kumquats och häll på resten av farinsockret. Låt frukterna bli riktigt heta, Spä eventuellt med lite ananasjuice. Blanda till sist ned vindruvorna. Strö över rostade nötter och flingor före servering.