Wok med renskav och pepparrot

Wok med renskav och pepparrot
Foto: TV4

Ett paket ren- eller viltskav är bra att ha i frysen i fall du vill laga en snabb middag. Den här woken är mycket snabblagad, så börja med ris, potatis eller pasta, vad du nu tänkt servera till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 paket djupfryst renskav (240 g)
  • 2 gula lökar
  • 100 g champinjoner
  • 2 morötter
  • 2 msk neutral olja
  • 0,5 dl chilisås
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2-3 msk grovriven pepparrot

Gör så här

  1. Låt renskavet tina några minuter. Skär det sedan i strimlor. Skala och skiva lökarna. Ansa och skiva svampen. Skala och riv morötterna grovt.
  2. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Fräs lök och svamp några minuter och lägg upp det på ett fat. Bryn sedan renskavet. Rör ner lökblandningen och morötterna, stek ytterligare 3-4 minuter.
  3. Krydda med chilisås, timjan, salt och peppar. Strö över grovt riven pepparrot. Servera med potatismos eller pressad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept