Fyra små snittar

Fyra små snittar
Foto: TV4

Fyra små snittar

Av: Willy Svahn

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

Perfekt som förätt när du ska bjuda gästerna på middag.

Ingredienser

portioner
  • mörkt vörtbröd (eller liknande)
  • färskost
  • timmermanskorv
  • 3 dl crème fraîche
  • dragon
  • 2 rödlökar (eller gula lökar)
  • 5 skivor kallrökt lax
  • 1 förp vit ishavsrom eller liknande
  • räkor (eller kräftstjärtar)
  • 4 mjuka tunnbröd
  • 2 avokador
  • 1 baguette
  • olivolja
  • 6 pilgrimsmusslor
  • laxpaté (eller skaldjurspaté)
  • 1 förp tonfisk i olja
  • dill
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Snitt 1: Skär ut fyra runda bitar av vörtbrödet, använd gärna en rund kakform. Bred ett lager philadelphiaost. Skär 10-20 tunna skivor av Timmermanskorven och lägg dem i en rund krans. Toppa med en liten klick crème Fraiche och dekorera med lite gröna dragonblad.
  2. Snitt 2: Blanda 1-2 dl Crème Fraiche med finhackad gul eller röd lök, skär den kallrökta laxen i tunna skivor och blanda, blanda ner ishavsrom, tillsätt kräftstjärtar eller räkor. Bred ut alltsammans på en mjuk skiva Polarbröd eller annat tunt vitt bröd. Rulla ihop som en rulltårta. Låt gärna rullen ligga i kylskåpet över natten. Skär i 2-3 cm breda skivor och ställ på högkant. Toppa med en klick crème fraiche, några tunna, fint skurna skivor avokado och dekorera med ett par tunt strimlade laxskivor eller kräftstjärtar och en dillkvist.
  3. Snitt 3: Ta fyra skivor från en nybakad baguette. Värm olivolja i en panna och värm brödskivorna snabbt på båda sidor tills de fått en gyllenbrun yta. Värm pilgrimsmusslorna i olivoljan tills också de fått en svagt gyllenbrun färg. Lägg en skiva av lax- eller skaldjurspaté på brödskivan tillsammans med pilgrimsmusslorna.
  4. nitt 4: Blanda 1-2 dl crème fraiche med en burk tonfisk i olja, tillsätt dragon, salt och svartpeppar. Mosa tonfisken med gaffel så det blir en jämn smet. Ta fyra skivor från en nybakad baguette. Värm olivolja i en panna och värm brödskivorna snabbt på båda sidor tills de fått en gyllenbrun yta. Lägg en rejält tilltagen klick av tonfiskröran på varje brödskiva. Dekorera med en dillkvist.