Wienerschnitzel på skinka

Wienerschnitzel på skinka
Foto: TV4

En klassiker på tallriken.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 skinkschnitzlar
  • pressad citron
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 dl ströbröd
  • salt och peppar
  • paprikapulver
  • rapsolja och margarin till stekning

Gör så här

  1. Klappa ut köttet och pressa en aning citron över. Blanda ströbröd med salt, peppar och lite paprikapulver på en tallrik.
  2. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Låt det vila 5 minuter.
  3. Hetta upp olja och margrin i en stekpanna. Stek schnitzlarna frasigt bruna och låt dem sedan rinna av på papper.
  4. Garnera med citronskiva vänd i persilja och sardell. Kokt ris eller pressad potatis passar bra till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept