Wienerschnitzel med ansjovis

Wienerschnitzel med ansjovis
Foto: TV4

Det sägs att en äkta wienerschnitzel ska vara så torr att man kan man kunna sitta på den utan att få fettfläckar på kläderna! Inget att rekommendera, men fungerar som påminnelse att schnitzeln ska rinna av på hushållspapper.

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor kalvinnanlår, ca 600 g
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 2 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1-2 dl matolja till fritering
  • 3-4 msk smör

Servering:

  • citron, ansjovis, kapris
  • smörsvängda grönsaker

Gör så här

  1. Banka ut köttet till ca 2 mm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar.
  2. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Lägg vetemjölet och ströbrödet på varsin flat tallrik. Vänd schnitzlarna först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i ströbrödet.
  3. Hetta upp så mycket olja och smör i en stekpanna att det går ett par cm upp på kanten. Stek schnitzlarna gyllenbruna. Det tar ca 1 minut på varje sida. Då får de får den rätta blåsigheten. Låt rinna av på papper.
  4. Servera dem alldeles nystekta. Dekorera med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept