Stekta kycklingbröst med rucolasallad och vällagrad sprinzost med krämig potatismousseline

4

Du behöver

  • 4 kycklingbröst
  • 20 g ruccola, hackas fint
  • 30 g hyvlad, vällagrad ost
  • Potasismousseline
  • 200 g potais
  • 0,5 l matlagningsgrädde
  • 2 cl hönsbuljong
  • 20 g ruccola
  • 4 cl valnötsolja

Sås

  • 20 g kallt smör
  • 1 dl kalvsky

Gör så här

  1. Tillredning
  2. Fyll kycklingbrösten under skinnet med rucola-ost-pastan. Stek och vänd försiktigt i brynt smör. Låt stå en stund. Skär upp och servera.
  3. Koka potatisen och pressa den genom en sil. Blanda med grädde och peppar efter behag. Skär trüffelsmöret i små bitar och rör ned det. Alternativt; smaka av med den stekta karljohansvampen.
  4. Mixa hönsbuljongen tillsammans med roculapurén och valnötsoljan och smaka av med salt och nymald peppar.
  5. Servering
  6. Lägg upp potatis-trüffelmousselinen smakfullt på tallriken tillsammans med de stekta hönsbrösten och häll på en aning kalvsky.
  7. Garnera med rucolasalladen och spånen av den lagrade osten och dekorera runt omkring med emulsionen av valnötsolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept