Ost- och senapspanerade fläskfilémedaljonger på savoykålsbädd med bacon och lök

Från Nyhetsmorgon

Stjärnkocken Werner Vögeli lagar fläskfilémedaljonger, och det smakar gott.

14 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • Fläskfilémedaljonger, ca. 60 g/stk 480 g
  • salt, peppar
  • Steksmör eller olja
  • Kalvbuljong/Sky 1 dl
  • Savoykål:
  • Savoykål, sköljd och skuren 400 g
  • Gul lök, hackad 50 g
  • Vitlök, hackad 1 klyfta
  • Smör 30 g
  • Grönsaksbuljong 1-2 dl
  • Rökt fläsk, i små tärningar, knaperstekt 30 g

Paneringen:

  • Smör 50 g
  • Grovkornig senap 20 g
  • Ljust skorpmjöl 25 g
  • salt och peppar
  • Potatisbåtar
  • Små potatisar 300 g
  • salt, peppar, timjan
  • Smör till stekning 30 g

Gör så här

  1. Stek fläskfilémedaljongerna på båda sidor. Fördela och stryk på paneringsblandningen jämnt över medaljongerna och gratinera dem tills de är knapriga.
  2. Savoykålen: Bryn löken och vitlöken i smör. Tillsätt den sköljda och fint skurna savoykålen. Krydda och låt det puttra under lock tillsammans med grönsaksbuljongen i ca. 4 min. Krydda med salt och peppar. Tillsätt fläsktärningarna och smaka av.
  3. Skala och skär potaisen i halvor eller fjärdedelar. Koka upp i saltvatten en liten stund. Stek den förvällda potatisen i smör tills den är knaprig och krydda. Servera tillsammans med en härlig kalvsky eller en god gräddsås smaksatt med senap.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept