Kokt rökt sidfläsk med torkade haricots verts

4

Du behöver

  • 800 g rökt sidfläsk
  • 120 g torkade haricots verts
  • smör och matolja
  • 2 kryddnejlikor
  • 50 g finhackad gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl köttbuljong eller grönsaksbuljong
  • eller buljongen från sidfläskkoket
  • bönörtkrydda
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg torkade haricots verts i blöt över natten i rikligt med vatten.
  2. Koka sidfläsket i vatten med ett lagerblad, två kryddnejlikor och en halv gul lök. Salta lätt.
  3. Låt bönorna rinna av genom en sil. Fräs den gula löken i smör och matolja några minuter utan att det tar färg. Tillsätt de blötlagda bönorna, vitt vin, buljong, bönörtkrydda och litet salt och peppar. Låt det småkoka under lock i ca 30 minuter eller tills bönorna är mjuka och färdigkokta.
  4. Skär sidfläsket i skivor och värm dem på bönorna.
  5. Serveras med nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept