Operakällarens strömming

1h 20 min
4
Operakällarens strömming
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Som förrätt serverar Operakällaren strömmingen med smör och bröd. Därtill för den som önskar, 12-procentig ättikssprit att droppa över. Som huvudrätt serveras strömmingen med potatispuré eller kokt potatis.

2 februari 2010
Visa mer
1h 20 min
4

Du behöver

  • 600 g urtagen strömming, utan fenor och huvud
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar från kvarn
  • 1,5 dl grovmalet rågmjöl
  • 80 g smör

Gör så här

  1. Skölj de urtagna och ansade strömmingarna och låt dem rinna av ordentligt.
  2. Vispa samman ägget, grädden, salt och vitpeppar. Lägg strömmingarna i blandningen. Vänd några gånger så att så mycket som möjligt av äggblandningen sugs upp. Låt strömmingen ligga kvar i äggblandningen i minst en timme.
  3. Ta upp strömmingarna och rulla dem i rågmjölet. Hetta upp en stekpanna och stek strömmingarna gyllenbruna i smör. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept