Hjortschnitzel med rårörda lingon eller rönnbärsgelé, gräddsås med viltsmak, spätzli.

4

Du behöver

  • 600 g hjortschnitzel (utskuret från låret)
  • 2 dl viltfond
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 msk matolja
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • Spätzli
  • 200 g vetemjöl
  • 4 ägg
  • salt och vitpeppar från kvarn och
  • litet riven muskot
  • 40 g smör
  • kokt röd- och brysselkål till servering

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Hjortschnitzel
  3. 1.Salta och peppra hjortschnitzlarna och stek dem i en stor stekpanna eller plateau på båda sidorna. Ta upp schnitzlarna och håll dem varmt.
  4. 2.Häll viltfonden i pannan så att alla smakämnen kommer med och tillsätt även grädden, red eventuellt såsen med maizena till lagom tjocklek och sila den. Det ska bli ca 2 dl färdig sås. Salta och peppra.
  5. Spätzli
  6. 1.Blanda mjöl, ägg och kryddor till en tjockflytande deg.
  7. 2.Pressa degmassan genom en hålsil (hålen ska vara ca 3 mm i diameter) direkt ner i det kokande saltade vattnet. När spätzlin flyter upp kyls de snabbt ner i iskallt vatten.
  8. Låt dem sedan rinna av genom en sil och stek dem till sist i smör.
  9. Kommentarer
  10. Hjortschnitzel är kött från steken, dvs benfritt, skuret i skivor. Det går naturligtvis lika bra med ren-, älg-, rådjurskött m.fl.
  11. Garnityret variera man efter vad som finns att tillgå under säsongen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept