Marängsviss med hemgjorda maränger

Marängsviss
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Marängsviss med hemgjorda maränger

Av: Werner Vögeli

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

45 min

En klassiker som blir ännu godare hemgjord maräng!

Ingredienser

portioner
  • kakao, att strö över

Maräng:

  • 1 dl äggvita
  • 160 g strösocker

Tillbehör:

  • chokladsås
  • vaniljglass
  • 2 dl vispgrädde, fast vispad

Gör så här

  1. Blanda hälften av sockret med äggvitan och vispa lätt. Tillsätt resten av sockret och vispa hårdare till en fast massa.
  2. Spritsa 8 st maränger på pappersklädda plåtar (bakplåtspapper). Spritsa varje maräng med en stjärntyll (ca 14 mm i diameter) så de blir ungefär 2 cm breda och cirka 7 cm långa.
  3. Torka marängen i svag ugnsvärme (50 – 60°) över natten eller drygt en och en halvtimme i ca 100°.
  4. Servera två maränger per person med vispad grädde, vaniljglass och chokladsås. Avsluta med att pudra lite kakao över.