Platta ut kalvschnitzlarna till några millimeters tjocklek.
Salta, peppra och mjöla schnitzlarna. Vänd dem i uppvispat ägg och panera sedan i ströbröd.
Fritera schnitzlarna i het matolja några min tills de är gyllenbruna på båda sidorna. Ta upp och låt droppa av på kökspapper eller dylikt.
Servera schnitzlarna omedelbart med 1 citronklyfta, gurksallad och ljummen potatissallad.
Gurksallad:
Blanda ihop dressingen.
Skala gurkan och skär den i ca 2 mm tunna skivor. Lägg dessa i en skål, salta och blanda väl. Låt ligga ca 1 halvtimme så att vattnet dras ur gurkorna.
Krama ur vattnet och blanda med dressingen, tillsätt ev mer salt och peppar.
Ljummen potatissallad:
Borsta potatisen under rinnande vatten och koka dem.
Under tiden potatisarna kokar gör man dressingen. Blanda alla ingredienser i en skål – smält först saltet med vinäger och tillsätt sedan resten.
Häll bort vatten från de nykokta potatisarna, skala dem varma och skär dem i tunna skivor. Blanda dem med dressingen och den varma buljongen.
Kommentar:
Det är mycket viktigt att potatisarna är nykokta och varma när man blandar dem med dressingen och buljongen. De suger åt sig vätskan bättre då.