Stekt kalvlever med färska örter och specialrösti

4

Du behöver

  • 600 g kalvlever skuren i knappt 1 cm tjocka skivor
  • 50 g finhackad schalottenlök, ca 1 dl
  • Specialrösti
  • 600 g kokt potatis med skal
  • 50 g finhackad gul lök – ca 1 dl
  • 50 g rökt sidfläsk (bacon) skuret i små strimlor
  • 1 dl vitt vin
  • 10,5 dl buljong (grönsaks- eller hönsbuljong)
  • 1 dl vispgrädde
  • smör och matolja
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Skalpotatisen måste kokas minst en timme i förväg och sen skalas och rivas genom röstijärn eller vanligt rivjärn (på grövsta sidan).
  2. Fräs det rökta sidfläsksstrimlorna och löken några minuter i smör och matolja i en
  3. Stor stekpanna. Tillsätt potatisstrimlorna och fräs dem tillsammans med sidfläsket
  4. Ytterligare några minuter utan att det tar färg. Rör om flitigt med en stekspade.
  5. Tillsätt det vita vinet och rör om från stekpannans botten. Häll även i buljongen och
  6. Till sist grädden. Potatisen ska ha samma konsistens som en risotto.
  7. Kommentarer
  8. Börja som sagt med potatisarna. Levern lagas på några minuter och skall serveras omedelbart.
  9. Man kan även skära levern i kuber i stället för skivor, men formen är inte så viktig.
  10. Örterna kan man naturligtvis variera, allt efter tillgång och smak.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept