Smörstekta abborrfiléer med kantareller och bladspenat

4

Du behöver

  • 500 g abborrfiléer, skinn och benfria
  • 0,5 dl standardmjölk (3%)
  • 2 krm salt
  • några varv vitpeppar från kvarn
  • vetemjöl att mjöla filéerna med
  • 60 g osaltat smör
  • 2 msk matolja
  • 300 g färsk spenat (spröda blad)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk skirat smör
  • salt och några varv vitpeppar från kvarn
  • 1 l färska kantareller
  • 30 g smör
  • salt och några varv vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Häll upp mjölken i en djup tallrik. Rör ut salt och peppar i mjölken och vänd filéerna i den.
  2. Vänd dem därefter i mjölet som klappas in lätt.
  3. Stek abborrfiléerna gyllenbruna i hälften smör, hälften olja. Håll dem varma.
  4. Skölj spenaten och låt den rinna av väl. Hetta upp 2 msk skirat smör i en vid kastrull, tillsätt en skalad vitlöksklyfta. Lägg i spenaten och låt den sjunka ihop under omrörning. Salta och peppra och fräs spenaten några min.
  5. Stek även de välrensade kantarellerna i smör.
  6. Lägg upp abborrfiléerna på ett fat eller tallrikar med kantareller, bladspenat och kokt potatis vid sidan. Avsluta med lite brynt smör över abborrfiléerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept