Smörstekta abborrfiléer med kantareller och bladspenat

15 november 2007
4

Du behöver

  • 500 g abborrfiléer, skinn och benfria
  • 0,5 dl standardmjölk (3%)
  • 2 krm salt
  • några varv vitpeppar från kvarn
  • vetemjöl att mjöla filéerna med
  • 60 g osaltat smör
  • 2 msk matolja
  • 300 g färsk spenat (spröda blad)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk skirat smör
  • salt och några varv vitpeppar från kvarn
  • 1 l färska kantareller
  • 30 g smör
  • salt och några varv vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Häll upp mjölken i en djup tallrik. Rör ut salt och peppar i mjölken och vänd filéerna i den.
  2. Vänd dem därefter i mjölet som klappas in lätt.
  3. Stek abborrfiléerna gyllenbruna i hälften smör, hälften olja. Håll dem varma.
  4. Skölj spenaten och låt den rinna av väl. Hetta upp 2 msk skirat smör i en vid kastrull, tillsätt en skalad vitlöksklyfta. Lägg i spenaten och låt den sjunka ihop under omrörning. Salta och peppra och fräs spenaten några min.
  5. Stek även de välrensade kantarellerna i smör.
  6. Lägg upp abborrfiléerna på ett fat eller tallrikar med kantareller, bladspenat och kokt potatis vid sidan. Avsluta med lite brynt smör över abborrfiléerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept