Sallad gjord på sommargrönsaker med stekta abborrfiléer

4

Du behöver

  • 400 g abborrfiléer, skinn och benfria
  • 70 g blomkål, i små buketter
  • 70 g broccoli, i små buketter
  • 70 g gurka, delad på längden och skuren i skivor
  • 50 g blekselleri, ca 2 stänger skurna i tunna skivor
  • några rädisor, skurna i tunna skivor
  • 2 medelstora tomater, delade och skurna i små klyftor
  • 60 g kantareller
  • Dressing:
  • 2,5 msk pressad citronsaft
  • 8 cl olivolja, eller någon annan favoritolja
  • 1 stor schalottenlök, eller några salladslökar
  • 1 tsk senap
  • 0,5 tsk salt
  • några varv vitpeppar från kvarn
  • kryddgrönt, t ex persilja, dill, gräslök

Gör så här

  1. Dressing:
  2. Blanda salt, peppar, och pressad citron i salladsskålen och tillsätt därefter senap och olivolja. Tillsätt finskuren salladslök eller finhackad schalottenlök och kryddgrönt.
  3. Blanda alla grönsaker med dressingen så att det får dra några min medan man steker abborrfiléerna.
  4. Salta och peppra abborrfiléerna och stek dem i några droppar matolja i stekpannan.
  5. Stek även kantarellerna i några doppar matolja tills all vätska avdunstat. Salta och peppra.
  6. Servering:
  7. Fördela grönsakerna på 4 tallrikar och strö över de stekta varma kantarellerna. Lägg även de nystekta varma abborrfiléerna runt om.
  8. Kommentar:
  9. Kantarellerna kan man naturligtvis byta ut mot någon annan färsk svamp. Även grönsakerna kan bytas mot andra och i stället för abborre kan man ta lax, forell, röding eller flundra. Och kanske grilla fisken istället för att steka den. Allt efter smak och tillgång.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept