Pumpasoppa

4

Du behöver

  • 600 g pumpa, skalade och sköljda samt
  • 250 g potatis, skurna i små bitar
  • 160 g purjolök - den ljusa delen
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 liter hönsbuljong
  • 30 g smör

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Fräs purjolök, pumpa och potatis i smör några minuter.
  3. Tillsätt hönsbuljongen och låt det småkoka under lock i ca 20 minuter.
  4. Kör soppan i mixer och tillsätt grädden.
  5. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Smaka av och tillsätt eventuellt salt och peppar. Koka upp soppan, häll upp den i sopptallrikar eller i koppar och droppa lite basilikaolja på.
  6. Kommentarer
  7. Man kan också vispa grädden och tillsätta den i soppan strax före serveringen. På så sätt blir soppan litet luftigare. Soppan är dock god även utan grädde.
  8. Soppan behöver inte köras i mixer men då är det dock viktigt att grönsakerna är finskurna från början.
  9. Vad man dessutom önskar ha med i soppan kan naturligtvis varieras allt efter säsong och tillgång. Man kan till exempel lägga i räkor, brynt svamp eller brödkrutonger vid serveringen
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept