Mustig gös- och grönsaksgryta

4

Du behöver

  • Fänkål i tärningar 100 g
  • Morötter brandgula och gula i tärningar 100 g
  • Purjolök, sköljd 50 g
  • Rotselleri i tärningar 50 g
  • Gul lök, hackad 50 g
  • Vitlök, finhackad 1 klyfta
  • Olivolja 0.5 dl
  • Tomat i tärningar 100 g
  • Potatis i tärningar 100 g
  • Vitt vin 1 dl
  • Grönsaks- eller hönsbuljong 5 dl
  • Salt, Peppar, färska örtkryddor
  • Fankålsört och dill, hackad
  • Gösfilfiléer utan skinn 3 – 400 g
  • smör eller olja att steka i

Gör så här

  1. Vitlöksbröd:
  2. Bred baguette eller alternativt annat vitt bröd med kryddsmör, vitlök och strö över en aning parmesan. Gräddas knaprigt i ugnen.
  3. Tillredning:
  4. Bryn försiktigt löken, vitlöken och purjolöken i olivolja. Tillsätt de övriga grönsakerna, inkl. tomaterna, och slå på det vita vinet. Täck med grönsaks- resp. hönsbuljongen. Koka upp och skumma av om det skulle behövas. Tillsätt potatistärningarna. Krydda och smaka av med örterna och dillen. Skär gösfiléerna i tärningar, krydda med salt och peppar. Bryn fisken i oljan och rör ned i grytan. Garnera med örterna och servera vitlöksbrödet till grytan.
  5. Garnering:
  6. Friterade lökringar och ett par droppar olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept