Kycklingfilé Siddharta

4

Du behöver

  • 500 g kycklingbröst (benfritt och utan skinn), skuret i munsbitar av ca 0.5 cm tjocka skivor
  • 2 msk matolja
  • salt

Ingredienser till såsen:

  • 2 msk matolja
  • 1 medelstor gul lök (ca 1 0.5 dl finhackat)
  • 1 medelstor röd paprika (drygt 100 g)
  • 1 medelstor grön paprika (drygt 100 g)
  • 3 msk malen curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kokosflingor
  • 2 skivor konserverad ananas (ca 100 g), skuren i små bitar
  • 0,5 dl ananasspad
  • 4 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • salt
  • några färska blad koriander, skurna i små strimlor

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Börja med såsen: skär först fyra tunna rundlar av båda paprikorna, skivade tvärs över och resten i 1/2 cm stora tärningar.
  3. Fräs löken mjuk i olja på svag värme några minuter utan att den tar färg. Tillsätt paprikatärningarna och fräs med löken ett par minuter. Strö över curry och vetemjöl och fräs ytterliggare några sekunder. Till sist ananasen och kokosflingorna.
  4. Häll i buljongen och ananasspadet. Rör hela tiden tills det kokat upp och låt det sedan småkoka i ca 10 minuter, tills drygt hälften av såsen återstår.
  5. Salta kycklingskivorna och stek dem hastigt i oljan. Lägg dem sedan i såsen och låt det hela få ett uppkok före serveringen.
  6. Strö över koriander och garnera med paprikaringarna.
  7. Kommentar:
  8. Kycklingfilé Siddharta komponerade jag till världspremiären av operan Siddharta den 18:e mars 1983 i Stockholm. Den avåts på stående fot i Guldfoajén, så kycklingfiléerna var då skurna i munsbitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept