Köttfärs i kryddad rödvinssås med makaroner

4

Du behöver

  • 600 g blandfärs, hälften oxfärs och hälften fläskfärs (ej för finmalen)
  • 50 g finhackad schalottenlök
  • 2,5 dl rödvin
  • 2 dl steksky eller brun kalvfond
  • Kryddpåse med några kryddnejlikor, lagerblad och krossade svartpepparkorn
  • 2 msk vetemjöl
  • smör
  • matolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka upp stekskyn med kryddpåsen och låt den stå på värme en stund och dra.
  2. Fräs köttfärsen med schalottenlök i en stor stekpanna (helst en järnpanna) i smör och matolja. Rör om flitigt med en träsked eller ballongvisp så att färsen inte klumpar sig. Salta.
  3. Strö vetemjöl över den stekta färsen. Tillsätt rödvin och rör om från botten. Häll även i stekskyn med kryddpåsen och låt det småkoka några minuter till lagom konsistens.
  4. Ta upp kryddpåsen, smaka av och tillsätt ev. mer salt och peppar.
  5. Serveras med nykokta makaroner.
  6. Kommentarer:
  7. Som ett alternativ till makaroner kan man servera ris eller potatispuré till färsen. Servera gärna en blandad sallad som förrätt. Varmrätten blir festligare och nyttigare om man till den serverar säsongens grönsaker eller svamp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept