Gösfilé med tomat och champinjoner i folieballong

4

Du behöver

  • 600 g gösfilé, ben- och skinnfri
  • 2 medelstora schalottenlökar, finhackade
  • 2 stora tomater, ca 200 g, skurna i skivor
  • 200 g färska champinjoner, skivade
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk pressad citron
  • 40 g smör
  • 2 msk olivolja
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • folierulle, helst ca 30-40 cm bred

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Riv av ett folieark som är ca 30 cm långt. Vid det dubbelt och vik upp kanterna runtom, ca 2 cm höga. Gör två stycken likadana.
  3. Smöra dem i botten, strö den finhackade schalottenlöken i formarna. Lägg den saltade och pepprade gösfiléerna på löken. Fördela tomatskivorna och champinjonerna över gösfiléerna och strö över persiljan. Salta och peppra. Häll pressad citron och vitt vin över det hela.
  4. Riv av ett folieark, ca 60 cm långt. Lägg gösfiléerna på den ena halvans mitt. Vik eller rulla ytterkanterna 3-4 gånger och pressa till de vikta kanterna hårt, så att paketet blir tätt. Gör två stycken sådana.
  5. Lägg paketen försiktigt på en ugnsplåt. Sätt in i 250 gradig ugnsvärme i ca 10-12 minuter eller värm paketen i en stor stekpanna på spisen i ca 7-8 minuter.
  6. Servera med ris eller nykokt potatis. Häll lite olivolja på fisken precis när folieballongen öppnats.
  7. Kommentar:
  8. Detta är en bra bjudrätt som man kan förbereda och göra färdig i sista stund.
  9. Man kan naturligtvis använda andra sorters fiskfiléer, även andra grönsaker och svampar. Krydda allt efter tillgång, smak och fantasi.
  10. Öppna folieballongerna vid bordet framför gästerna så att de får njuta av den härliga koncentrerade doften som sprider sig när paketen öppnas.
  11. Det går också bra att använda rödvin istället för vitt vin. Jag har även lagat rätten utan vin, och då tagit vatten och lite mer pressad citron istället. Enkelt och gott!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept