Gödkalvstek med kantarellgräddsås, nudlar och ärtor

4

Du behöver

  • 600 g kalvstek (skuren från kalvhare eller stek) 200 g kantareller
  • 1 dl brun kalvfond eller buljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 2 msk finhackad persilja
  • 3 msk smör
  • 1 msk matolja
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • nykokta nudlar och
  • lättkokta sockerärtor till servering

Gör så här

  1. Gör så här
  2. 1.Skär köttet i 4 eller 8 skivor (lite beroende på tjockleken). Salta och peppraoch stek skivorna på båda sidor i 1 msk smör och 1 msk olja.
  3. 2.Ta upp dem från stekpannan eller plateaun och håll dem varma. Tillsätt 2 msk smör i pannan och stek kantarellerna med schalottenlöken hastigt några minuter tills all vätska är absorberad. Tillsätt kalvfond eller buljong samt grädden och låt det
  4. Småkoka några minuter tills såsen fått en lagom tjock konsistens.
  5. Man kan även reda såsen med litet utrörd maizena om det behövs.
  6. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
  7. Serveras med nykokta nudlar och gröna ärtor.
  8. Kommentarer
  9. Garnityret kan man variera allt efter egen smak och vad som är aktuellt för säsongen.
  10. Även nudlarna kan man byta ut mot ris eller potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept