Biffstek med persilja och vitlökstäcke

4

Du behöver

  • 4 x 150 g välhängd ryggbiff, eller filébiffstek
  • 75 g persilja, helst bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 msk smör
  • 1 msk matolja
  • salt och nymald vitpeppar
  • 1 dl vatten eller buljong (att koka ur stekpannan med)

Pytt på aubergine och röd paprika:

  • 300 g aubergine
  • 200 g röd paprika, skuren i ca 0.5 cm stora tärningar
  • 100 g finhackad gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • salt och nymald vitpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra biffarna och stek dem i 1 tsk matolja och 1 msk smör.
  2. Ta upp biffarna ur stekpannan, tillsätt 2 msk smör i pannan. När smöret börjar ta brun färg, fräser man persilje- och vitlöksblandningen några sekunder och fördelar den sedan över biffarna.
  3. Koka ur stekpannan med ca 1 dl vatten eller buljong. Smaka av och tillsätt ev mer salt och peppar. Fördela skyn runtom biffarna.
  4. Pytt på aubergine och röd paprika:
  5. Fräs först paprikatärningarna och gul lök några min i olivolja och lite smör. Tillsätt därefter auberginetärningarna. Salta och peppra och fräs ytterliggare några min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept