Från Köket

Pocherat kycklingbröst med vermicellifrittata

4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst utan skinn
  • 1 liter extra virgin olivolja
  • 8 st vitlöksklyftor (krossade)
  • 30 gram färsk rosmarin
  • 30 gram korianderfrön
  • 30 gram hela svartpepparkorn
  • 2 msk havssalt

Sås:

  • 6 msk extra virgin olivolja
  • 4 msk sake
  • 4 msk soja
  • saften av två limefrukter
  • 2 st vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
  • 1 st chilipeppar, hackad

Vermicelli frittata:

  • 250 gram vermiccelli, cappellini eller angelhair pasta, kokad och avrunnen
  • 125 ml vispgrädde
  • 125 ml mjölk
  • 250 ml riven parmesan
  • 125 ml hackad persilja
  • 2 hela ägg, vispade
  • havssalt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser, utom kycklingen i en stor kastrull och värm till ca 65°.
  2. Låt stå och dra i 15 minuter.
  3. Lägg i kycklingbrösten och låt koka i 20 minuter.
  4. Ta upp kycklingen och håll den varm.
  5. Sås:
  6. Blanda alla ingredienser, låt stå i 1 - 2 timmar.
  7. Vermicelli frittata:
  8. Blanda alla ingredienser förutom olivoja och smör i en skål.
  9. Låt stå i 30 minuter.
  10. Hetta upp en liten stekpanna.
  11. Lägg i olja och smör och tillsätt pastablandningen.
  12. Stek tills frittatan fått en fin, brun yta, vänd och stek lika mycket på andra sidan.
  13. Skär frittatan i fyra bitar.
  14. Skiva kycklingbröstet tunt.
  15. Servera en bit frittata och ett skivat kycklingbröst på varje tallrik.
  16. Sprinkla över såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept