Från Köket

Långsamt stekt lax på en bädd av varm sallad med bacon

4

Du behöver

  • 400 gram färsk lax med skinn, delad i fyra bitar
  • 6 msk extra virgin olivolja
  • havssalt
  • Sallad:
  • 100 gram rökt sidfläsk eller bacon skuret i strimlor
  • 4 portioner blandade salladssorter
  • 2 msk sherryvinäger
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 st äggula
  • 4 msk dragon

Gör så här

  1. Hetta upp en stor stekpanna på mediumvärme.
  2. Häll i olivoljan. Krydda laxen med havssaltet.
  3. Lägg laxen med skinnsidan ner i stekpannan och täck över fisken med en stålbunke. Låt steka i sex minuter.
  4. Ta laxen av värmen, häll av oljan och håll varm.
  5. Sallad:
  6. Stek baconstrimlorna tills de är genomstekta, men inte knapriga.
  7. Ta baconet av värmen, häll av fettet och spara.
  8. Blanda 6 msk baconfett, sherry vinäger, senap och äggulan i en stor skål.
  9. Vispa kraftigt och blanda sedan med salladsbladen, baconbitarna och
  10. Hackad dragon.
  11. Servera laxen på en bädd av sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept