Waldorfsallad

Waldorfsallad
Foto: TV4

En riktig salladsklassiker som gör sig utmärkt på julbordet – och annars också. Den passar bra till kött, fågel och vilt samt till pastej och paté.

10 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g rotselleri
  • 2 äpplen
  • 2 msk citronsaft
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl vispgrädde
  • salt och malen vitpeppar
  • Till garnering:
  • 6 valnötter
  • 2 ananasringar

Gör så här

  1. Dressing: Vispa upp grädden lätt och blanda den med majonnäs och citronsaft, krydda med salt och peppar.
  2. Skala rotselleri och äpplen. Skär dem i mycket tunna skivor, spara några äppelskivor till garnering. Strimla rotselleri och resten av äppelskivorna. Blanda strimlorna omedelbart i såsen så att de inte mörknar, smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
  3. Hacka valnötterna grovt. Lägg upp salladen i en skål och garnera med valnötter, ananasbitar och äppelskivor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept